image alt

ריבת תותים מושלמת בהכנה ביתית 

המצרכים:
  • 500 גרם תותים שטופים נקיים, בלי החלק העליון
  • כוס וחצי סוכר
  • גרידת לימון (לפי הטעם האישי שלכם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ליבה של תפוח ירוק

אופן ההכנה:
שלב ראשון:

מכניסים את החומרים למעט התפוח לקערה בינונית. נותנים להם לנוח לילה שלם בקירור עם מכסה.
בזמן הזה הסוכר של התותים יתמוסס, לכן כדאי לערבב את החומרים פעם או פעמיים בכדי לוודא
שהכל יתמוסס ולא יישארו גבישים של סוכר.
ביום למחרת, מכניסים צלוחית קטנה למקפיא. זה אומנם נשמע לא קשור אבל זה יעזור לנו בהמשך:)

שלב שני:
מוציאים את התותים מהמקרר ומעבירים לסיר עמוק, מוסיפים את התפוח ומבשלים על להבה גדולה
למשך רבע שעה, לערבב מדי פעם, אם נוצר קצף יש להסיר אותו בעזרת כף.

שלב שלישי : (הנה מגיעה הצלוחית)
בכדי לבדוק שהריבה מוכנה, מטפטפים על הצלוחית הקפואה כפית מהריבה ומאפשרים לה להתקרר ולהתייצב, קור הצלחת יעזור לעשות זאת במהירות. מעבירים אצבע במרכז התערובת ואם היא נשארת יציבה ומופרדת
אז הריבה מוכנה! במידה והתערובת עדיין נוזלית ממשיכים לבשל עוד כמה דקות וחוזרים על התהליך.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.

שלב רביעי: מוכן!
מוציאים את ליבת התפוח, מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים ושומרים בקירור :)

**עיקור צנצנת בפשטות, מכניסים את הצנצנת לסיר מים ומרתיחים.



image alt
אין תנאי שירות לחנות זו